Kotlety z kapusty i grzybów

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 szt
  • grzyby suszone

    30 dag
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno posiekać, ugotować w wodzie i odcedzić. Grzyby namoczyć i obgotować, następnie posiekać. Można użyć również grzybów mrożonych lub świeżych, wtedy należy je podsmażyć na maśle. Połączyć kapustę z grzybami, dodać jajko, sól, pieprz, wymieszać. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na gorącym tłuszczu.
Podawać z sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat