Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty białej.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 500 g,
pieczarki 250 g,
cebula 1 szt,
jajko 3 szt,
mąka 2 płaskie łyżki
kasza manna 2 - 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
masło klarowane 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 peczka
cukier do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty białej.

Kapustę obrać pokroić na kawałki,
obgotować w gorącej wodzie z dodatkiem soli i odrobiną cukru,
Odcedzić i dobrze odcisnąć z nadmiaru wody ,
Pieczarki obieramy myjemy ,pokroić w plasterki ,
przesmażyć na maśle z pokrojoną w drobną kostkę cebulą .
Kapustę i pieczarki mielimy w maszynce ,dodajemy jajko , natkę pietruszki, kaszę manną i wyrabiamy na kleistą masę.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Formujemy kotlety, obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej .
Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.
Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2017 22:28
Dobre kotlety.
berys18 21.02.2017 12:05
smacznie wyglądają
katarzynka455 20.02.2017 11:24
Robię podobne są pyszne:))
Patrycja33 20.02.2017 09:37
pyszne kotleciki:)
wwwiolka 20.02.2017 09:28
Bardzo fajny przepis.
gosia56 20.02.2017 09:23
na pewno smaczne kotleciki
pestka 20.02.2017 09:10
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak