Kotlety z kapusty

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 główka
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • olej

    6 łyżek
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • cebula suszona

    2 łyżki
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na kawałki, ugotować w posolonej wodzie, odcedzić, zmielić w maszynce i odcisnąć. Dodać jajka, cebulę, przyprawę KUCHAREK, mąkę i pieprz. Wymieszać na gładką masę. Formować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z odsmażonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
novita26 10.10.2011 08:07
mniam
Adamorek 03.06.2011 14:44
ciekawe i tanie kotleciki
bernadetta2 20.05.2011 08:24
smaczne
gosia561 15.05.2011 11:02
bardzo ciekawe
Tika4444 06.05.2011 08:03
smakowicie wyglądają
kriso 07.03.2011 08:30
ciekawa propozycja
Magdalena80 05.03.2011 22:28
pyszności
szalonamariolka 01.03.2011 22:55
pyszności
AgaS10 09.02.2011 12:09
super pomysł,robie takie,są pyszne:)
berys18 23.01.2011 20:07
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat