Kotlety z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • jajko

    3 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    15 dag
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • ocet

  • cukier

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior oczyścic, zanurzyc w lekko zakwaszonej octem wodzie. Następnie zalac osoloną wodą z dodatkiem cukru i ugotowac bez przykrycia. Usunąc głąb, a resztę kalafiora drobno posiekac. Cebulę pokroic w drobną kostkę, usmażyc połączyc z kalafiorem, jajami, połową tartej bułki, doprawic. Z przygotowanej masy uformowac kotlety, posypac mąką, panierowac w rozmąconych jajkach i pozostałej bułce tarte. Usmazyc z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.10.2012 21:37
Też takie robię.
Botwinka 19.10.2012 20:14
super
Poison1988 17.10.2012 12:00
Świetne! Uwielbiam takie potrawy!:)
iziona 17.10.2012 09:09
Wygladają apetycznie
Kasia35 17.10.2012 09:00
inny rodzaj kotletów - pyszne :)
jasiek 16.10.2012 21:57
podobny do takiego z jajka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat