Kotlety z jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    16-17 szt
  • masło

    3,5 łyżki
  • bułka tarta

    5-6 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 szkl
  • wino czerwone wytrawne

    1 kieliszek
  • cukier

    3 łyżeczki
  • musztarda

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować 10 jaj na twardo,obrać i drobno posiekać.Rozpuścić 1 łyżkę masła,włożyć posiekane jaja,wsypać bułkę tartą-3 łyżki,posiekaną i usmażoną w maśle cebulkę,posolić,popieprzyć,wbić parę surowych żółtek i 3 całe jaja,wymieszać dobrze i robić kotlety.Rozpuścić łyżkę masła,każdy kotlet umoczyć w rozbitym jaje,osypać startą czerstwą bułką,smażyć i zalać następującym sosem:Rozpuścić trochę bulionu,zmieszać z kawałkiem masła,wlać kieliszek wina,dodać trochę cukru,łyżkę musztardy i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 18.11.2011 21:00
oo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat