Kotlety z jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • bułka

    1,5 szt małej
  • cebula

    1 szt
  • tłuszcz

    3 dag
  • sól

  • pieprz

  • koperek

  • zielona pietruszka

  • szczypiorek

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć, wycisnąć i przecisnąć razem z 7 jajkami ugotowanymi na twardo przez maszynkę.
Zmieloną masę wymieszać z przesmażoną na tłuszczu cebulą, dodać surowe jajko, sól i pieprz, siekaną zieleninę do smalcu.
Z masy uformować 8 okrągłych kul,obtoczyć je w tartej bułce i na deseczce uformować okrągłe kotlety.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat