Kotlety z filetów z podudzi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia

    6 szt
  • sól

  • mąka pszenna

    do panierowania
  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z filetów z podudzi foto
Z podudzi wyjmuję kość. Należy naciąć lekko mięso od spodu na długości kości i delikatnie oddzielić filet uważając, by nie pociąć mięsa.
Krok 2 - Kotlety z filetów z podudzi foto
Filety posypuję solą (i ewentualnie pieprzem mielonym) i lekko rozbijam młotkiem do mięsa.
Krok 3 - Kotlety z filetów z podudzi foto
Panieruję kotlety w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Kotlety z filetów z podudzi foto
Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Kotlety z filetów z podudzi foto
Podaję na gorąco z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 29.06.2013 07:52
Uwielbiam takie :)
Ania67 21.08.2012 18:08
mniaaam
Katarzyna54 17.05.2012 09:02
pycha
ziutula 17.05.2012 01:08
pomysł na podudzia...
teresa18 16.05.2012 17:57
są pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat