kotlety z fasoli

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    0,5 kg
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć kilkanaście godzin, po czym ugotować, przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę, uformować małe kotleciki i usmażyć na oleju. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 10.04.2011 12:27
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat