kotlety z czosnkiem(perżole)

kotlety z czosnkiem(perżole)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka przenna

    20 g
  • tłuszcz

    80 g
  • czosnek

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • schab

    1000 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kotlety z czosnkiem(perżole)

Z mięsa przygotować 5kotletów,lekko rozbić tłuczkiem,posolić,oprószyć pieprzem i mąką,usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Mięso wyjąć,a w tłuszczu podsmażyć drobniutko posiekany czosnek.Kotlety ponownie włożyć do tłuszczu,podlać wodą i lekko poddusić.Podawać z ziemniakami(frytki,pure) i jarzynami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

halinka1011 11.04.2011 12:10
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat