Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z cieciorki i ryżu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 szk
ryż 200 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szk
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z cieciorki i ryżu

Ryż zagotować do miękkości i odcedzić, cieciorkę odsączyć z zalewy, natkę pietruszki posiekać, cebulę obrać i posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oleju zeszklić cebulę wraz z czosnkiem. Ryż i cieciorkę rozdrobnić blenderem. Dodać cebulę wraz z czosnkiem oraz natkę. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 11.10.2016 10:22
super kotlety, do tego zestaw surówek i dla mnie obiad gotowy, bardzo lubie takie smaki.
mysza75 11.10.2016 10:17
jakie fajne i zdrowe
olkaaa 11.10.2016 09:50
bardzo fajne
jagoda5913 11.10.2016 00:07
fajny pomysł
Renata9 10.10.2016 21:48
Muszę kiedyś takie zrobić, ciekawa jestem ich smaku
gosia1988 10.10.2016 21:20
Smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak