Kotlety z brokułów i kaszy jęczmiennej

Kotlety z brokułów i kaszy jęczmiennej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt
  • kasza jęczmienna

    10 dkg
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować, wystudzić. Brokuły umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Zmiksować na gładką masę. Cebulę , czosnek pokroić w kostkę , zeszklić na oleju. Brokuły połączyć z kaszą , dodać jajko, mąkę , bułkę tartą, kucharek, posiekany koperek. Doprawić solą, pieprzem , wymieszać na gładką masę. Jeżeli masa będzie rzadka, dosypać bułkę tartą. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Włożyć na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

16.10.2017 20:49
lubię takie kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat