Kotlety z bobu i ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    1/2 kilograma
  • ziemniaki ugotowane

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajo

    1 sztuka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • sól, pieprz

  • DODATKOWO:

  • olej do smażenia

  • żółty ser starty

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany bób (może być mrożony) obieram ze skórki i razem z ziemniakami przepuszczam przez praskę. Pokrojoną drobno cebulę i czosnek podsmażam na oliwie. Do masy ziemniaczanej dodaję: podsmażoną cebulę z czosnkiem, posiekany koperek, ser, jajo i bułkę tartą. Doprawiam solą, pieprzem i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Formuję kotleciki, obtaczam je w bułce tartej i smażę na złoty kolor.

Podaję z ulubionym sosem. Smacznego !

p.s. z podanej ilości wyjdzie ok 12 kotlecików

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniagdz 05.01.2014 11:27
nigdy nie widziałam takich, super:)
Edith85 05.01.2014 10:24
Pychota :)
Romanowka 05.01.2014 09:53
Pyszne kotleciki!
ao_12 05.01.2014 09:32
ciekawy przepis :)
Konczi 05.01.2014 08:23
zjadłąbym takie kotleciki
Wiesława1 05.01.2014 07:42
fajne kotleciki
Rycerz 05.01.2014 02:29
Ciekawe połączenie składników

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat