Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe z musztardą i cydrem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe
2 sztuki
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
cydr
125 ml
Musztarda francuska Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
śmietana kremówka
75 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe z musztardą i cydrem

Odciąć od kotletów tłuszcz i resztki ścięgien, rozbić.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć kotlety na umiarkowanie dużym ogniu, po 5 minut z każdej strony. Przełożyć mięso na talerz.
Wlać na patelnię cydr, na której smażyły się kotlety, i gotować mniej więcej przez minutę, a następnie dodać musztardę o raz śmietanę i starannie wymieszać.
Niech sos pogotuje się przez kilka minut. Potem polać kotlety które są na talerzu.
Ja podałam kotlety z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 22.08.2012 20:42
fajny przepis
edita15 22.08.2012 20:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak