Kotlety wieprzowe z musztardą i cydrem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • cydr

    125 ml
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    75 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odciąć od kotletów tłuszcz i resztki ścięgien, rozbić.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć kotlety na umiarkowanie dużym ogniu, po 5 minut z każdej strony. Przełożyć mięso na talerz.
Wlać na patelnię cydr, na której smażyły się kotlety, i gotować mniej więcej przez minutę, a następnie dodać musztardę o raz śmietanę i starannie wymieszać.
Niech sos pogotuje się przez kilka minut. Potem polać kotlety które są na talerzu.
Ja podałam kotlety z pieczonymi ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tom 22.08.2012 20:42
fajny przepis
edita15 22.08.2012 20:39
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat