Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe po bakońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 plastrów
boczek wędzony 10 dkg
pieczarki 5 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka pomarańczowa 1/2 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia 2-3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
bulion warzywny 1 kostka
woda 2 szkl
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe po bakońsku

Kroki postępowania

1
Kotlety rozbijamy i obtaczamy w mące.
Krok 1 - Kotlety wieprzowe po bakońsku foto
2
Na rozgrzanym oleju obsmażamy kotlety z dwóch stron na złoty kolor
Krok 2 - Kotlety wieprzowe po bakońsku foto
3
Cebulę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju.
Krok 3 - Kotlety wieprzowe po bakońsku foto
4
Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone w plastry.
Krok 4 - Kotlety wieprzowe po bakońsku foto
5
Zalewamy ok 2szkl. wody, dodajemy kostkę warzywną i podsmażone mięso.

Dusimy ok 30 minut.
Krok 5 - Kotlety wieprzowe po bakońsku foto
6
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i pomidora, dusimy 15 minut.
Krok 6 - Kotlety wieprzowe po bakońsku foto
7
Dodajemy śmietanę, mieszamy.
Krok 7 - Kotlety wieprzowe po bakońsku foto
8
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.

Gotowe mięso podajemy z sosem.

Smacznego!!!
Krok 8 - Kotlety wieprzowe po bakońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.12.2014 10:13
Coś nowego i fajnego - warto wypróbować.
wiesiek513 13.12.2014 11:29
Od razu leci ślinka.Bardzo fajny przepis.
Ewelina1991 11.12.2014 17:01
smaczne mięsko
Michał2 11.12.2014 13:50
pysznie wyglądają!
marcia7 11.12.2014 13:48
jeszcze się z takimi nie spotkałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak