Kotlety wieprzowe mielone

Kotlety wieprzowe mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • olej

    6 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 szt
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety wieprzowe mielone

Mięso wieprzowe ok. 1 kg zmielić przez maszynkę. Do masy dodać 2 średnie cebule (wcześniej pokrojone i podsmażone), 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej Prymat, zawartość opakowania przyprawy do mięsa mielonego Prymat oraz 1 łyżeczkę przyprawy do potraw KUCHAREK. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Uformować kotlety i panierować w bulce tartej lub panierze. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

szajba2 29.01.2011 15:05
bardzo fajne na obiad
gottrina 07.01.2011 19:01
oj tak pycha :))))
Babciagramolka 25.12.2010 18:59
I koniecznie buraczki do tego- pycha
Gonia555 14.12.2010 17:41
Ja robię bez dodatku cebuli
rakow2
rakow2 17.10.2010 15:29
mielone zawsze się sprawdzają
Barbara55 13.09.2010 16:24
coś konkretnego do ziemniaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat