Kotlety śledziowe

Kotlety śledziowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • ryż

    3/4 szkl
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • margaryna

    1 łyżka
  • olej

    1/3 szkl
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
  • śledzie

    0,5 (zmielone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko z koncentratem pomidorowym, ostudzić. Do ryżu dodać śledzie, podsmażoną na tłuszczu cebulę, jaja, natkę sól i pieprz. Masę dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.11.2015 23:20
Pyszne sa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat