KOTLETY SIEKANE Z MARCHEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

KOTLETY SIEKANE Z MARCHEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • pierś z kurczaka

    1,2 kg
  • marchewka

    5 średnich
  • szczypiorek

    1 duży pęczek
  • jajka

    3 szt

Dodatkowo

  • mąka

    8-9 łyż.
  • sól

  • chili pieprz cayenne

  • curry

  • tymianek

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka i szczypiorek bardzo drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko przekładam do miski.
Mięso doprawiam, następnie dodaję mąkę i jajka, mieszam do momentu dokładnego połączenia się ze sobą wszystkich składników.
Z masy formuję kotleciki, każdy obtaczam w bułce tartej.
Kotlety smażę małym ogniu (niezbyt długo, aby mięso było soczyste i żeby się nie spaliły), Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aleksandra/Olcia

07.05.2017 14:06
smakowicie podany obiadek

dodi

07.05.2017 12:25
fajnie wyglądaja

bertpvd

07.05.2017 11:10
smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat