Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe zapiekane z jajkiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 0,5 kg
jajko 7 szt
ser żółty 5 plastrów
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe zapiekane z jajkiem i serem

Schab podzielić na 5 plastrów. Rozbić mięso na kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Dwa jajka roztrzepać widelcem, posolić. Kotlety moczyć w jajku i bułce, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć na blaszkę. Z pięciu jaj usmażyć jaja sadzone - wbić jajka na rozgrzany tłuszcz i smażyć z jednej strony do momentu, aż białko się zetnie. Wyłożyć na upieczone kotlety schabowe. Na każdym ułożyć po plasterku sera. Kotlety podlać olejem. piekarnik nagrzać do 180 st. Wstawić blaszkę z kotletami i zapieka, aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak