Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z musztardą miodową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
Musztarda miodowa Prymat 4 łyżeczki
jaja 2 sztuki
mąka ok 6 łyżek
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z musztardą miodową

1. Schab rozbijamy przez folię. Każdy plaster z obu stron nacieramy solą i pieprzem, oraz smarujemy musztardą. Układamy jeden na drugim, talerz zawijamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.

2. Po tym czasie schab obtaczamy w mące, zanurzamy w roztrzepanym jajku i znów obtaczamy w mące. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy po około 6-7 minut z każdej strony na rumiano. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.11.2015 14:45
dobry obiadek :)
Megg 08.11.2015 10:43
pychotka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak