Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w chrupkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 szt
Panierka: 10 dag (chrupki o smaku hamburger)
jajko 2 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
czosnek 1 ząbek
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Porada

Kotlety schabowe podawać z ziemniakami i surówką

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w chrupkach

Kroki postępowania

1
Chrupki zetrzeć na tarce lub zmiksować.
Krok 1 - Kotlety schabowe w chrupkach  foto
2
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć przyprawą i pieprzem.
Krok 2 - Kotlety schabowe w chrupkach  foto
3
Natrzeć z zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 3 - Kotlety schabowe w chrupkach  foto
4
Obtaczać w mące,
Krok 4 - Kotlety schabowe w chrupkach  foto
5
zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych chrupkach.
Krok 5 - Kotlety schabowe w chrupkach  foto
6
Włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem.
Krok 6 - Kotlety schabowe w chrupkach  foto
7
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 7 - Kotlety schabowe w chrupkach  foto
8
Usmażone kotlety osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 8 - Kotlety schabowe w chrupkach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak