kotlety schabowe nadziewane ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 łyżeczka
  • żółtko

    1 szt.
  • mąka

  • bułka tarta pikantna

    2 łyżki
  • sól

  • bazylia

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • schab bez kości

    1/2 kg.
  • ser żółty

    20 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem.Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,zioła umyć i posiekać.Do miski wrzucić starty ser,zioła,żółtko,bułkę tartą,sól i pieprz wszystko wyrobić tak aby powstała jednolita masa.Na każdym rozbitym kotlecie układać porcje farszu składać kotlety na połowę i spiąć wykałaczką,oprószyć solą i pieprzem następnie obtaczać w mące i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz,smażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 11.12.2013 15:34
lubię takie
Róża1 25.11.2013 10:35
bardzo smaczne:-)
caralajna 07.10.2013 07:25
smaczny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat