Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe nadziewane ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koperek 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 szt.
mąka
bułka tarta pikantna 2 łyżki
sól
bazylia 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
schab bez kości 1/2 kg.
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe nadziewane ziołami

Mięso umyć,pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem.Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,zioła umyć i posiekać.Do miski wrzucić starty ser,zioła,żółtko,bułkę tartą,sól i pieprz wszystko wyrobić tak aby powstała jednolita masa.Na każdym rozbitym kotlecie układać porcje farszu składać kotlety na połowę i spiąć wykałaczką,oprószyć solą i pieprzem następnie obtaczać w mące i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz,smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 11.12.2013 15:34
lubię takie
Róża1 25.11.2013 10:35
bardzo smaczne:-)
caralajna 07.10.2013 07:25
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak