Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe marynowane wg M. Kuronia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

jajko 2
ząbki czosnku 3
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
mleko 1 szkl.
mąka 0,5 szkl.
bułka tarta pikantna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Lista składników

schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe marynowane wg M. Kuronia

Mięso pokroić na 2 - 3 cm kotlety. Zbić kotlety z obu stron. Utrzeć sól z czosnkiem i odrobiną majeranku oraz pieprzu. Wysmarować kotlety z obu stron. Następnie włożyć je do szklanego lub kamiennego naczynia i zalać mlekiem.Wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny. Po upływie doby odcedzić kotlety i odstawić. Do odcedzonego mleka wbić jaja i ubić trzepaczką. Kotlety obtaczać najpierw w mące, następnie w roztrzepanych jajach, a na końcu w tartej bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:10
Na pewno smaczne.
Zdzisław 04.08.2014 18:12
takie mięsne dania to bardzo lubię jeść
jasiek 03.08.2014 16:48
niezła marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak