Kotlety schabowe Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos sojowy

    1 łyżka
  • ocet ryżowy

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 płaskiej łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • papryczka chili

    1 szt
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • trawa cytrynowa

    1 (z zalewy)
  • kotlety schabowe

    4 (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

olej do smażenia

Panierka:
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Trawę cytrynową i papryczkę chili drobno posiekać,dodać resztę składników marynaty i rozetrzeć.Kotlety potłuc tłuczkiem do mięsa,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na godzinę.Wyjąć kotlety z lodówki,oczyścić z marynaty,maczać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z orzechami.Usmażyć na rozgrzanym oleju.Smacznego!

Ja podałam schabowe z ziemniakami i surówką z pora (przepis w mojej galerii).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat