Kotlety schabowe

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • czosnek

    3 ząbki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • jajko

    3 sztuki
  • woda

    2 łyżki
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbijam na chudsze plastry. Ząbki czosnku wyciskam przez maszynkę i nacieram nimi dość grubo mięso. Talerz nakrywam folią i całość wkładam do lodówki na godzinę. Po upływie tego czasu kotlety przyprawiam solą i pieprzem. Do jednej miski wsypuję bułkę tartą a do drugiej rozbełtane jajko z wodą. Obtaczam każdy plaster schabu w jajku i w bułce dwukrotnie. Smażę na rozgrzanym oleju przez kilka minut w z obu stron aż się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 23.08.2012 21:45
oryginalna nazwa :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat