Kotlety rybne

Kotlety rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1/2 kg
  • ugotowane marchewki

    2 sztuki
  • ugotowany seler

    1/2 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • koperek

    1/2 pęczek
  • zielona pietruszka

    1/2 pęczek
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić, zeszklić na oleju. Rybę, marchewkę, selera, jajko zmiksować. Dodać zieleninę i cebulę, wymieszać, ale już nie miksować. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Z masy formować kotleciki, panierować w bułce i smażyć z obu stron na oleju, na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat