Kotlety pożarskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1/2 kg
  • jajo

    1 sztuka
  • mleko

    2/3 szklanki
  • śmietana

    2/3 szklanki
  • natka pietruszki

  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • bułka tarta

    3/4 szklanki
  • kajzerka

    1 czerstwa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso posiekać, zmiksować. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa. Dodać również jajo, śmietanę i posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem, wyrobić jednolitą masę. Uformować grubsze kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć po kilka minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 23.12.2011 07:00
ciekawa nazwa
kasiazur 19.11.2011 10:06
warto wyprobowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat