KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM

KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • mięso mielone

    30 dag
  • cebula

    średnia
  • ząbek czosnku

    2 duże
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • jajko

  • bułka tarta

    4 łyżki

Przyprawy

  • sól

    łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    łyżeczka
  • majeranek

    łyżeczka
  • tymianek

    łyżeczka
  • masło

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę oraz szczypiorek drobno siekam, podsmażam na maśle.
Mielone wkładam do miski, dodaję jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartę, przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Wszystkie składniki dokładnie łączę.
Z masy formuję kotlety, każdy obtaczam w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej, zmniejszam płomień i smażę kotlety po około 7 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat