Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
mięso mielone
30 dag -
cebula
średnia -
ząbek czosnku
2 duże -
szczypiorek
1/2 pęczka -
jajko
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki
Przyprawy
-
sól
łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
łyżeczka -
majeranek
łyżeczka -
tymianek
łyżeczka -
masło
łyżka
Przepis i sposób przygotowania KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM
Mielone wkładam do miski, dodaję jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartę, przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Wszystkie składniki dokładnie łączę.
Z masy formuję kotlety, każdy obtaczam w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej, zmniejszam płomień i smażę kotlety po około 7 minut z każdej strony.
Komentarze (0)