KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM

KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • mięso mielone

    30 dag
  • cebula

    średnia
  • ząbek czosnku

    2 duże
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki

Przyprawy

  • sól

    łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    łyżeczka
  • majeranek

    łyżeczka
  • tymianek

    łyżeczka
  • masło

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM

Cebulę oraz szczypiorek drobno siekam, podsmażam na maśle.
Mielone wkładam do miski, dodaję jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartę, przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Wszystkie składniki dokładnie łączę.
Z masy formuję kotlety, każdy obtaczam w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej, zmniejszam płomień i smażę kotlety po około 7 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat