kotlety mielone z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonej wieprzowiny

    500 g
  • pieczarek

    100 g
  • pęczka zielonej pietruszki

    1/2
  • cebula

    1
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać obrane i posiekane pieczarki,namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę,drobno pokrojoną pietruszkę,posiekaną i zrumienioną cebulę,jajko,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Formować owalne kotlety,obtoczyć w tartej bułce i smażyć po 5-8 minut z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 28.12.2011 16:07
bardzo smaczne
Barbara55 01.12.2011 11:10
polecam
kielcok1 25.10.2011 15:02
smaczne
mehia 26.05.2010 08:32
szkoda że nie ma fotki
Anna216 29.04.2010 18:58
Super ,mniam ,mniam,!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat