Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z ketchupem i majonezem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg (z łopatki)
ketchup pikantny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka+do panierowania
jajko 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Dodatek ketchupu i majonezu sprawia, że kotlety zyskują ciekawy smak i są bardzo soczyste.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z ketchupem i majonezem

1. Mięso wrzucamy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy łyżkę tartej bułki, ketchup, majonez i wszystkie przyprawy. Całość ręcznie zagniatamy na jednolitą masę.

2. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu po około 7 minut z każdej strony. Przed podaniem odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak