kotlety mielone z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    0,5 kg
  • jaja

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namaczamy suchą bułkę w wodzie, odciskamy nadmiar wody i dodajemy do mięsa mielonego . Wbijamy jajko, dodajemy startą cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawiamy to wszystko solą i pieprzem.
Wyrabiamy wszystkie składniki na gładką masę. Formujemy płaskie kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na patelni z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 04.03.2014 13:46
Przepis zwyczajny odnoszący się do mielonych,ale wyśmienity oboje z mężem uwielbiamy mielone z czosnkiem:)
agnieszka214 01.11.2012 09:16
uwielbiam
angelika14 17.12.2011 15:06
ten przepis koniecznie muszę wypróbować
magdalea 11.07.2011 18:17
smaczne
magical66 24.06.2011 23:00
apetyczne
rakow2 23.05.2011 16:02
mielone moje ulubione
Ania67 09.05.2011 12:27
pycha
jogobella231 11.03.2011 11:28
super
Margo1 10.03.2011 08:55
kotlety super
magical66 28.02.2011 10:32
pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat