Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone serowo-pieczarkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
pieczarki 25 deg
cebula 2 szt
bułka tarta pikantna
olej do smażenia
ser gouda 20 deg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone serowo-pieczarkowe

Cebule pokroić i dodać do mięsa, wbić jajo i dodać przyprawy do smaku, Pieczarki zeszklić na patelni z odrobiną cebuli, posolić i popieprzyć. Ser pokroić w słupki, mięso mielone rozłożyć sobie na dłoni i ułożyć trochę pieczarek i na to ser i formować kotlety. Mięso obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni, na oleju z obu stron około 3 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 20.11.2012 20:42
fajne :)
TyTaN 25.03.2012 18:47
bardzo dobre
cukiereczek 24.08.2011 07:36
lubię to
MAR3STA 26.03.2011 15:53
wyśmienite danie;)
matii6 14.03.2011 20:28
znakomite
alaaa 10.12.2010 15:05
jak dla mnie to pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak