Kotlety mielone inne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    50 dag
  • burak ćwikłowy

    5 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • liście selera

    1 łyżka
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • bułka tarta

    4 łyżki
  • olej do smażenia

  • kasza gryczana

    4 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno posiekać. Buraka ćwikłowego obrać, opłukać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać łyżkę oleju, włożyć buraki tarte i smażyć ok 10 minut. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, kasze gryczaną, drobno posiekaną cebulę, liście selera siekane oraz buraki smażone bez płynu. Wyrobić mięso. Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem. Wymieszać jeszcze raz dokładnie masę mięsną. Formować okrągłe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej.Rozgrzać olej, smażyć z obu stron.

Mój nick milutka1609

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 27.11.2013 10:34
pychotka)))))
dada 04.11.2013 19:08
ekstra - pychotka
Zdzisław 15.08.2012 14:39
dobry pomysł z buraczkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat