Kotlety mielone

Kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50 dkg
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia

  • bułka tarta

  • kajzerka

    1 czerstwa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i zmielić razem z namoczoną i odciśniętą kajzerką. Dodać jajko, przyprawy do smaku, drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Wyrobić masę. Uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

07.01.2013 00:40
Takie typowe kotlety, smaczne i szybkie do przygotowania.

mela25

21.05.2012 07:23
lubię mielone miesko

gacopierz23

20.03.2012 19:29
uwielbiam z surówką z kiszonej kapusty

Angelika10

12.12.2011 23:50
pycha

kuklik

29.08.2011 18:22
to jest to

Mariusz10

30.06.2011 23:52
mniam

smakoszek

26.06.2011 10:56
Lubie wszystko co z mięska:):)

IKrakowianka

07.05.2011 22:52
świetne

Seba

29.04.2011 13:20
smaczne

RenataZ-et

19.04.2011 21:16
Pyszny obiad!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat