Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jagnięce z masłem pietruszkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kotlety jagnięce z kością 1,5 kg
masło 12 dag
natka pietruszki 2 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
mąka 5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jagnięce z masłem pietruszkowym

Masło lekko podgrzać, aby zmiękło, połączyć z natką pietruszki i czosnkiem, starannie wymieszać, uformować w wałek, owinąć go folią aluminiową i włożyć do zamrażalnika, aby masło stwardniało.
Mięso opłukać osączyć, pokroić w kotlety o grubości 2,5-3 cm, zbić je lekko tłuczkiem, posolić, oprószyć mąką, posypać wiórkami masła czosnkowo - pietruszkowego i piec na ruszcie po 8-10 min, następnie odwrócić na drugą stronę, ponownie posypać wiórkami masła i piec, aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak