Kotlety jaglano-kapuściane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 sztuka
  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • Czosnek staropolski Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • Cebula suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu.

Kapustę drobno posiekać i ugotować na półtwardo.
Przestudzoną kaszę i kapustę wymieszać z jajkami i posiekaną cebulą.
Doprawić do smaku

Formować nieduże kotleciki i smażyć bez tłuszczu(można odrobine podlać wodą)
Podawać gorące np z sosem pomidorowym.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 23.01.2013 23:14
smaczne
Magda60 23.01.2013 23:14
smaczne
Fiffi 26.12.2012 22:33
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat