Kotlety Grzybowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

  • grzyby suszone

  • cebula biała

    1 szt.
  • jajko

    1
  • sól i pieprz

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • bułka czerstwa

    1-2szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby świeże,mrożone bądź suszone wg.uznania ugotować,odcisnąć wodę i zmielić na maszynce.Cebulę zeszklić na patelni lub zetrzeć jak kto woli,dodać jajko sól pieprz,pieprz ziołowy,namoczoną odciśniętą bułkę zmielić.Całość wymieszać na jednolitą masę.W razie gdy farsz jest za rzadki dodać do środka troszkę bułki tartej.Uformować kotleciki oprószyć w bułce tartej i usmażyć na złocisty kolor.
Lakiluzer
Propozycja podania: Polać sosem grzybowym,lub do popicia barszcz czerwony

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat