kotlety cielęce z czosnkiem i śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety cielęce

    4 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    5 łyżek
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

  • sok z cytryny

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety myjemy nacieramy je czosnkiem utartym z solą i natką pietruszki,następnie ubijamy je tłuczkiem posypujemy mąką i zarumieniamy na rozgrzanym maśle,podlewamy wywarem z kostki bulionowej i dusimy do miękkości.Miękkie kotlety wyciągamy czekamy aż sos odparuje,dodajemy śmietanę i mieszamy.Kotlety ponownie kładziemy na patelni podgrzewamy i skrapiamy sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 09.01.2012 16:02
polecam
Krystyna32 18.10.2011 15:27
extra
iza15 09.04.2011 20:14
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat