Kotlety cielęce z chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety cielęce

    10 szt
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • chrzan

    5-6 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    1 szkl
  • cytryna

    1/2 szt
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić,posolić,popieprzyć,obtoczyć w jajku i bułce tartej-usmażyć na oleju.Przełożyć na półmisku żaroodpornym masą złożoną z uduszonego w maśle chrzanu z cebula pieczoną i 4 łyżkami bułki tartej.Zalać to śmietaną,przykryć i wstawić do pieca na 10 minut w 160 st. Przy wydaniu każdy kotlet polać kilkoma kroplami soku z cytryny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 14.04.2012 16:48
bardzo smaczne
krokodyl 22.01.2012 01:09
dobre
Dorian 23.11.2011 08:22
pysznosc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat