Kotlety cielęce mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce mielone

    1 kg
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • bułka

    1 szt
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • Przyprawa do zup Kucharek- w plynie

    1 łyzka
  • marchew gotowana

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • smalec

    (do smażenia)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone włożyć do miski, dodać namoczoną w mleku bułkę, jajko, posiekaną i zrumienioną na łyżce smalcu cebulę, mąkę ziemniaczaną, przyprawę maggi, roztarty z solą czosnek, groszek, pokrojoną w kostkę marchew, sol i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować owalne kotlety, otaczać w bułce tartej, smażyć na smalcu z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 01.02.2014 20:28
Wyglądają bardzo apetycznie.
Aneta41 22.11.2012 18:24
świetne
Motorek 18.08.2012 09:04
fajny pomysł na obiad
Katarzyna59 01.06.2012 15:53
bardzo apetyczne
Wiesława1 28.04.2012 21:29
super
Monika193 26.11.2011 23:29
uwielbiam cielęcine
Iwona51 17.09.2011 11:26
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat