Kotlety buraczkowe z kuskusem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2 szt
  • kuskus

    0,5 szkl
  • czosnek

    3 zabki
  • sezam

    3 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • tymianek

    0,5 łyzeczka
  • sól do smaku

    1 łyzeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kuskus zalewamy wrzątkiem.

Ugotowane buraki obieramy , ścieramy na dużych oczkach , a następnie mieszamy z kaszą.

Dodajemy sezam , posiekany czosnek i jajko.

Doprawiamy solą , pieprzem i tymiankiem.

Z masy formujemy kotleciki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Skrapiamy po całości olejem i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20 minut.

Podajemy solo lub z ulubionym sosem p. śmietanowym.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 21.08.2014 16:09
ciekawe kotlety
Grazyna0211 21.08.2014 15:36
ciekawy pomysł
Ali 21.08.2014 14:21
Wygląda zachęcająco :)
wwwiolka 21.08.2014 12:35
Świetnie się prezentują.
Renata9 21.08.2014 08:11
jakie pomysłowe te kotleciki
Wafelek2601 20.08.2014 22:54
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat