Kotlety baranie z miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    60 dag
  • pasta sardelowa

    4 łyżki
  • mięta zielona

    8 listków
  • pomidor

    1
  • czosnek ząbki

    5 szt
  • pieprz

  • olej

    2 lyżki
  • masło

    1 łyzka
  • matijasy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 4 plastry, które lekko zbić tłuczkiem, po czym każdy kotlet nadkroić wzdłuż aby powstała kieszeń, którą posmarować roztartym czosnkiem z dodatkiem pieprzu i posiekanym śledziem. Następnie włożyć po plastrze obranego pomidora i 2 listki zielonej mięty, spiąć wykałaczką i oprószyć pieprzem.
usmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać masło i jeszcze przez chwilę trzymać na ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat