Kotlety baranie bite

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    5-6 łyżek
  • baranina

    70 górka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić mięso z żył i pokroić w plastry. Rozbić kotlety tłuczkiem, posolić, obtoczyć w mące wymieszanej z pieprzem i smażyć na rozgrzanym maśle na mocnym ogniu. Podawać z sosem cebulowym białym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 23.04.2011 21:33
fajny przepis
RenataZ-et 08.11.2010 01:04
Nie przepadam za baraniną, ale z dodatkiem sosu cebulowego może faktycznie być dobra :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat