Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet szwajcarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 70 gram
ser ementaler 150 gram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia
pierś z kurczaka 2 podwójne

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet szwajcarski

WYKONANIE:

Filety przekroić ( robię też ze schabu), lekko rozbić albo rozgnieść dłonią, posypać solą i pieprzem, masło wymieszać z tartym serem i nakładać na filety. Filety mocno zwinąć, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w dużej ilości oleju na złoty kolor.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 03.01.2014 22:03
Fajne kotleciki :) u mnie cieszą się sporym powodzeniem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak