Kotlet szwajcarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    70 gram
  • ser ementaler

    150 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • pierś z kurczaka

    2 podwójne
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Filety przekroić ( robię też ze schabu), lekko rozbić albo rozgnieść dłonią, posypać solą i pieprzem, masło wymieszać z tartym serem i nakładać na filety. Filety mocno zwinąć, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w dużej ilości oleju na złoty kolor.

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 03.01.2014 22:03
Fajne kotleciki :) u mnie cieszą się sporym powodzeniem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat