Kotlet schabowy z frytkami w puszystej panierce i pomidorkami

Kotlet schabowy z frytkami w puszystej panierce i pomidorkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    6 szt
  • mąka

    do panierowania
  • jajko

    2-3 szt
  • bułka tarta

    ręcznie utarta
  • przyprawy

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • musztarda

    do posmarowania
  • tymianek

    do panierki
  • majeranek

    do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć dokładnie pokrojone już wcześniej plastry schabu, dobrze ubić ze wszystkich stron. Schab posmarować musztardą i przyprawić wg uznania. Pozostawiam na jakieś 5-10 min kotleciki schabowe aby skruszały. Następnie maczam je najpierw w mące,dobrze roztrzepanym jajku, wymieszanym z tymiankiem i majerankiem i na końcu w bułce tartej. Sama trę bułkę, ponieważ jest zawsze świeża i pulchna. Tak przygotowane schabowe wkładam na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażę,po chwili gdy nabiorą złotego koloru zmniejszam ogień i delikatnie nadal je podsmażam.
Podaję z moimi ulubionymi frytkami i pomidorkami.
Życzę smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

22.02.2014 10:37
Na obiadek super pomysł!

Aannkaa82

11.02.2014 20:55
Akurat coś dla mnie :)

wlicka

06.02.2014 20:08
mmm super!;)

Danka

04.02.2014 17:40
smacznie się prezentuje

pestka

04.02.2014 09:55
bardzo smaczny obiad

Danka

15.01.2014 20:02
pyszny pomysł

Angelika10

18.11.2013 22:39
lubię takie dania

Róża1

02.10.2013 12:48
pyszny obiadek:-)

Bernadeta1

11.09.2013 00:30
smaczny taki obiadek

w mojej kuchni

10.09.2013 22:38
takie syte dania lubię jeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat