Kotlet schabowy z chrzanem w prażynkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan tarty

    2-3 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 łyżka
  • przyprawa kucharek

    1 łyżka
  • mąka

    1/2 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • prażynki

    paprykowe paczka
  • kotlety schabowe

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlet schabowy z chrzanem w prażynkach foto
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, zbić tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem, posmarować tartym chrzanem, odłożyć do lodówki na pół godziny
Krok 2 - Kotlet schabowy z chrzanem w prażynkach foto
Jajka roztrzepać z mlekiem i przyprawą kucharek. Prażynki pokruszyć na talerz. Przygotowane mięso oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w pokruszonych prażynkach
Krok 3 - Kotlet schabowy z chrzanem w prażynkach foto
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlet schabowy z chrzanem w prażynkach foto
Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 24.02.2013 09:55
muszę spróbować
kate.500 20.12.2012 08:10
ekstra pomysl
pacpaw 25.11.2012 11:46
taki kotlet nawet na królewskim stole zrobiłby wrażenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat