Kotlet schabowy w panierce z chipsów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • KOTLETY WIEPRZOWE

    4 szt
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • chipsy

    60 ziemniaczane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlet schabowy w panierce z chipsów foto
Chipsy drobno pokruszyć na talerz.
Krok 2 - Kotlet schabowy w panierce z chipsów foto
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, zbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 15 minut. Następnie obtaczać w mące, roztrzepanych jajkach i obtaczać w rozkruszonych chipsach ziemniaczanych.
Krok 3 - Kotlet schabowy w panierce z chipsów foto
Na patelni rozgrzać olej, kłaść przygotowane kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlet schabowy w panierce z chipsów foto
Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 01.11.2013 13:51
pomysłowa panierka
IlonaAlbertos 21.09.2013 15:12
Uwielbiam schabowego.
olkaaa 25.05.2013 13:32
jeszcze takich nie jadłam
Rogalik 14.02.2012 21:54
smaczny
irenka 11.02.2012 11:25
pyszny
Wafelek2601 01.01.2012 02:47
smaczny
Monika193 05.12.2011 23:44
świetny pomysł
Motorek 01.12.2011 14:14
smaczne
ziutula 21.11.2011 07:42
taki kotlet zjem zawsze...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat