Kotlet schabowy po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    6 plasterków
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • bułka tarta pikantna

    do obtoczenia
  • mąka

    do obtoczenia
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbić na grubość jaką lubimy, posypać solą i pieprzem. Jajka rozmącić. Kotlety panierować najpierw w mące, potem w jajkach, a na koniec obtoczyć w bułce tartej. Oliwę rozgrzać. Smażyć na niej kotlety na złoto z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 01.09.2014 11:33
tradycja najlepsza
Ola1young 16.05.2014 17:23
moje ulubione :)
Malinka 01.03.2014 08:14
Kochane schabowe, bardzo je lubię, choć rzadko jem :)
czekoladka_m 05.11.2013 18:07
Dobry schabowy nigdy nie jest zły:)
Bernadeta1 25.05.2013 09:35
schabowe zawsze smaczne
Kasia36 15.05.2013 21:43
Jaki pyszny kotlet schabowy
Aannkaa82 31.03.2013 21:32
Pyszne mięsko :)
Ewelina38 09.09.2012 07:54
klasyka polskiej kuchni :)
Fiffi 11.06.2012 22:59
w sumie to po mojemu też:)
mic 07.05.2012 21:35
mogę powiedziec, z ei po mojemu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat