Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet po ministersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
masło 50 gram
bułka 2 sztuki
mleko 100 ml
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet po ministersku

WYKONANIE:

Bułkę pokroić na grzanki o wymiarach 2×1,5×0,5 cm i wstawić do piekarnika do wysuszenia. Namoczyć bułkę w mleku i lekko odcisnąć. Mięso połączyć odciśniętą bułką. Masło roztopić. Do zmielonej masy mięsnej dodać masło, jajko, przyprawy i masę dobrze wyrobić. Porcjować i obtaczać najpierw w grzankach a potem w tartej bułce. Formować sznycle nadając kształt prostokąta grubości 1,5 cm. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Proponuję do kotlecików sos musztardowy.

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/303125/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 14.02.2014 20:20
na pewno pysznie będzie
IKrakowianka 28.01.2014 12:06
rewelacyjny pomysł
MagdaXXX 13.12.2013 14:33
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak