Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka podwójna
1 sztuka -
mąka pszenna
30 sztuki -
jajko
1 sztuka -
olej
1/2 łyżeczki -
pieprz zmielony
1/2 łyżeczki -
sól
1/2 łyżeczki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
smalec
4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania kotlet piersiowy smażony
- rozbić tłuczkiem
- jajko z pieprzem,solą rozmącić widelcem
- piersi maczać w mące, w jajku, w tartej bułce i smażyć na smalcu na złocisto z każdej strony
- do obiadu ale i do chleba do pracy są dobre
- SMACZNEGO
Komentarze (8)