Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet piersiowy smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
mąka pszenna 30 sztuki
jajko 1 sztuka
olej 1/2 łyżeczki
pieprz zmielony 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
smalec 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet piersiowy smażony

- podwójną pierś umyć i przeciąć na 2 połowy
- rozbić tłuczkiem
- jajko z pieprzem,solą rozmącić widelcem
- piersi maczać w mące, w jajku, w tartej bułce i smażyć na smalcu na złocisto z każdej strony
- do obiadu ale i do chleba do pracy są dobre
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.06.2014 17:42
smaczny kotlet
Aannkaa82 08.10.2013 20:53
MOje ulubione mięsko :)
Bernadeta1 10.02.2013 00:14
kotlet zawsze smaczny i konkretny
MAR3STA 27.01.2013 18:09
smaczny kotlet
IwonaKa 18.11.2012 17:20
smaczne,często je robię,tylko dodaję jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek do jajka
Grazyna0211 13.11.2012 13:15
dla mnie pycha
dorotka0000025 26.09.2012 21:45
mniam
Motorek 25.08.2012 00:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak