kotlet piersiowy smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    30 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    1/2 łyżeczki
  • pieprz zmielony

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • smalec

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- podwójną pierś umyć i przeciąć na 2 połowy
- rozbić tłuczkiem
- jajko z pieprzem,solą rozmącić widelcem
- piersi maczać w mące, w jajku, w tartej bułce i smażyć na smalcu na złocisto z każdej strony
- do obiadu ale i do chleba do pracy są dobre
- SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 22.06.2014 17:42
smaczny kotlet
Aannkaa82 08.10.2013 20:53
MOje ulubione mięsko :)
Bernadeta1 10.02.2013 00:14
kotlet zawsze smaczny i konkretny
MAR3STA 27.01.2013 18:09
smaczny kotlet
IwonaKa 18.11.2012 17:20
smaczne,często je robię,tylko dodaję jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek do jajka
Grazyna0211 13.11.2012 13:15
dla mnie pycha
dorotka0000025 26.09.2012 21:45
mniam
Motorek 25.08.2012 00:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat