Kotlet mielony nadziewany jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • olej do smażenia

  • jajko ugotowane na twardo

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy, wymieszać. Z mięsa formować placki, umieścić w środku ugotowane, obrane jajko, zwinąć, oklejając mięsem całe jajko. Smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 26.06.2013 21:03
dobre nadzienie
Magda60 11.10.2012 23:01
swietne
ajres 22.09.2012 22:25
dodaje do ksiazki, sa super
Maniek2 01.07.2012 15:19
bardzo fajne kotlety
Mirka-Ludomila 27.06.2012 09:53
apetyczne
Ewelina38 19.04.2012 19:17
bardzo fajny pomysł a sam kotlet przepysznie wygląda
Kas2 15.04.2012 22:45
bardzo ciekawy sposób na kotlety
Rybciia 14.04.2012 23:45
super
MAR3STA 04.04.2012 00:06
pyszny!
caffee_tea 29.03.2012 20:04
raz robiłam ten przepis...Naprawdę pyszne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat